Hastanemizde İlk Kez Bir Kalça Kırığı Ameliyatı Gerçekleştirildi
31 Mayıs 2023

Varto ilçemize bağlı, Taşdibek köyünde  elektrik direğinde çalışma yapan evli ve bir çocuk babası Sezgin Yıldırım direğin kırılması ile birlikte yere düştü. Ambulansla Varto Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Yıldırım’ın kalçasında kırık olduğu tespit edildi. Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Nasuhi Altay ve anestezi uzmanı (Başhekim) Uz.Dr.Yusuf DEMİR tarafından hastanemizde  ilk defa yapılan kalça kırığı ameliyatı başarılı geçti.

Başhekim Uz.Dr.Yusuf Demir, ‘Hastanemizde Sağlık müdürlüğü tarafından gerekli donanımlar sağlanarak hastanemizde büyük ameliyatlar yapılmaya başlamış ve Hastanemizde ilk defa kalça kırığı dediğimiz büyük bir ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.’ Böyle büyük ameliyatları yapmaya devam edeceğiz.Diye açıklamada bulundu.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Nasuhi Altay “Hastamız elektrik direğinden düşme şikâyetiyle geldi. Acildeki, müdahalesi yapıldı. Grafilerinde kalçada kırık tespit ettik. Ameliyatı burada yapacağımızı planladık. Hastamıza durumu söyledik. Hastada kabul etti. İlk defa kalça kırığı ameliyatı yapmış olduk. Ameliyat başarılı geçti. İnşallah yarından itibaren de hastayı yürütüp, bir hafta içinde de taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi
Elektrik direğinde çalışma yaparken direğin kırılması sonucunda yaralanan ve hastaneye getirilen Sezgin Yıldırım ise, “Çok şükür her hangi bir sıkıntım yok. Doktor beyin eline koluna sağlık” diye konuştu.